Kuharska delavnica: prehrana pri motnjah požiranja s spremenjeno konsistenco

12.6.2018

Starostniki imajo številna kronična obolenja in se hkrati zdravijo z različnimi zdravili, ki negativno vplivajo na njihovo prehranjevanje. Zaslužijo si skrbno načrtovano prehrano, ki bo energijsko in hranilno ovrednotena. Zaslužijo si ob kroničnih obolenjih skrbno načrtovano dietno prehrano, še posebej takrat, ko pride zaradi nezmožnosti ali oteženega žvečenja in požiranja do spremembe v konsistenci hrane (pasirana prehrana, sondna prehrana). Potrebe starostnika, ki mora uživati obroke spremenjene konsistence, so enake ali celo večje kot pri zdravemu sovrstniku, zato področje priprave prehrane s spremenjeno konsistenco zahteva skrbno načrtovanje.

Skupnost je v ta namen pripravila Kuharsko delavnico: prehrana pri motnjah požiranja s spremenjeno konsistenco, ki bo 12. junija 2018 v Horeka centru (Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana).

Ob začetku kuharske delavnice se bo pozornost namenila teoretičnim osnovam priprave obrokov s spremenjeno konsistenco, teorijo pa bodo udeleženci s pripravo obrokov pretvorili v prakso. Več o kuharski delavnici najdete na povezavi.

Cena seminarja znaša 129,00 € za člane SSZS in 193,50 € + DDV za nečlane.
Prijave zbiramo do 11. junija 2018 na info@ssz-slo.si ali na telefonski številki 01 520 8000. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite.


Zapri