Dobrodelni maraton Kolesarimo.Skupaj

23.9.2020

Slovenci smo športen narod, zato je bil 23. september razglašen za Dan slovenskega športa, ki ga letos obeležujemo prvič. Poleg številnih uspehov športnikov pa je v ospredje postavljena tudi redna telesna dejavnost, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Kolesarjenje predstavlja odličen način rekreacije in je zadnje čase tudi zelo priljubljeno. Kolesarska zveza Slovenije med 23. 9. 2020 in 4. 10. 2020 v sodelovanju s Fundacijo Neurotrust organizira 1. virtualni kolesarski maraton Kolesarimo.Skupaj.

Na maratonu bo vsak udeleženec kolesaril po poljubni trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti. Ob simbolični prijavnini 1 € na posameznika, v družinskih in skupinskih prijavah pa še manj, (ki gre v celoti v dobrodelne namene) ste udeleženi v žrebu za lepe nagrade, med katerimi je prva komplet kolesarskega dresa in hlač slovenske državne reprezentance. Sredstva, zbrana s prijavnino, in sms donacije bodo v celoti namenjena nakupu školjščnih stolov za mobilnost težje pokretnih oseb, ki bodo donirani domovom starejših občanov.

Več informacij o dogodku najdete na naslednji povezavi – KLIK.

Skupnost z veseljem podpira dobrodelni maraton. Veseli bomo, če boste k udeležbi povabili vaše prijatelje, partnerje, sodelavce, ter se dogodka seveda udeležili tudi sami.

Na kolo za zdravo telo!