60. obletnica Doma upokojencev Polzela

30.5.2016

25. maja so slavnostno obeležili 60. obletnico institucionalnega varstva na Polzeli.

Na prireditvi se je zbralo veliko stanovalcev in njihovih svojcev, zaposlenih ter številni gostje. S svojo prisotnostjo jih je počastil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je kot osrednji govornik prireditve v svojem nagovoru poudaril: »Uspešna družba je tista družba, v kateri ni nihče odrinjen ali pozabljen«.

Dan praznovanja je bil namenjen spoštovanju tradicije, vrednot, izkušenj in dolgoletnih prizadevanj za uspešen razvoj in rast Doma upokojencev Polzela, kar je v svojem nagovoru poudarila Eva Lenko, ki je direktorica doma že 11. leto in s svojim občutkom za stanovalce, zaposlene in napredek institucije piše uspešno zgodbo: »Tu smo za vas, dragi stanovalci, da vam ponudimo priložnosti. Na vas pa je, da jih izberete. S ponosom strmimo v prihodnost,« je poudarila Eva Lenko. Župan občine Polzela Jože Kužnik pa je vsem stanovalcem izrekel iskrene in prisrčne čestitke ob praznovanju jubileja in poudaril pomembno vlogo doma upokojencev v kraju.

Po končanem programu je sledilo druženje, na katerem je za glasbo poskrbel Ansambel Saša Avsenika, za pogostitev so poskrbeli kuharji doma upokojencev, gostje in zaposleni, kar 100 jih trenutno dela na Šeneku, pa so se pomerili v kegljanju in drugih športnih igrah in se s kočijo popeljali po Polzeli. Ob 60. obletnici je Dom upokojencev izdal jubilejni bilten, srečanje pa se je zaključilo z mislijo, da je nekaj, kar naredimo za sočloveka za nas morda malenkost, nekomu pa lahko pomeni zelo veliko, zato vrednote kot so sočutje, altruizem in srčnost tudi v današnjih časih ne smejo biti izrinjene.

(Vir: www.polzela.si)