50 let inovacij – Dnevno varstvo

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška že vrsto let na samostojni lokaciji izvajajo dnevno varstvo. Namenjeno je tistim starostnikom s širšega območja Ljubljane, ki še vedno živijo v domačem okolju, a čez dan potrebujejo pomoč, družbo ali pa le okusen obrok. Tako lahko nekaj ur na dan starostniki preživijo v družbi vrstnikov, svoj čas pa zapolnijo z zanimivimi organiziranimi in vodenimi dejavnostmi.

Zaposleni se zavedajo, da je po prihodu stanovalca med nove ljudi ključnega pomena čas za prilagoditev na novo življenjsko okolje, zato vsak uporabnik dnevnega varstva izbere točno tak način življenja, ki mu najbolj ustreza. Ker si v domu želijo, da bi bili stanovalci zadovoljni, zaposleni spoštujejo njihovo izbiro in njihove različne želje. K takšnemu dobremu odnosu zaposlenih veliko pripomorejo tudi pogosta izobraževanja, medtem ko so njihove večletne dobre izkušnje lahko tudi enkratna priložnost za razvoj podobnih inovativnih oblik pomoči starejšim.

Direktor mag. Simon Strgar: »Posebnost našega dnevnega varstva, za katerega smo pridobili certifikat kakovosti E-Qalin, je ta, da deluje na samostojni lokaciji. Tako uporabniki nimajo občutka, da gredo v dom za starejše, kar mnogim med njimi pogosto predstavlja predsodek. Gradimo na individualni obravnavi uporabnikov in s poudarkom na njihovih osebnih življenjskih zgodbah.«

<< vsi inovativni projekti

Zapri