Primeri dobrih praks na področju oskrbe starejših

3.6.2019

V okviru mednarodnega projekta ERASMUS+ je izšel Zbornik - Primeri dobrih praks na področju oskrbe starejših (Slovenija, Češka, Francija)

Skupnost socialnih zavodov Slovenije se je v letu 2017 skupaj s češko in francosko skupnostjo izvajalcev skrbi za starejše uspešno prijavila na mednarodni projekt ERASMUS+ (Exchange of the experiences, knowledge and good practices in the field of elderly care). V okviru projekta je med zaposlenimi v omenjenih skupnostih potekala izmenjava znanja in dobrih praks na področju oskrbe starejših, s poudarkom na oskrbi oseb z demenco.

Februarja 2018 smo se po trije zaposleni iz naše ter francoske skupnosti udeležili izmenjave na Češkem, kjer smo spoznali njihov sistem skrbi za starejše in si ogledali nekaj domov za starejše. Aprila 2018 je vlogo gostitelja prevzela naša Skupnost ter partnerjema pri projektu predstavila naš sistem skrbi za starejše. Seznanili smo jih z delovanjem društva Spominčica, z delovanjem Socialne zbornice in predstavili smo jim nekaj domov za starejše. Konec septembra 2018 smo odpotovali še v Francijo, kjer so nam prikazali primere dobrih praks njihovega sistema socialne varnosti.

Omenjen projekt se je zaključil z izdajo Zbornika (v angleškem jeziku), do katerega lahko dostopate na naslednji povezavi.