Seminar – Vodenje vodilnih sodelavcev v DSO

15.11.2019

Osebe, zaposlene na vodilnih delovnih mestih, imajo pravzaprav eno samo temeljno nalogo: da vodijo kolektiv, da odločajo in prevzemajo odgovornost za sprejete odločitve. Poznamo različne voditelje, opazimo različne stile vodenja. So določeni stili vodenja bolj in drugi manj učinkoviti? Se je vodenja mogoče naučiti ali je voditeljska sposobnost nekaj, kar »nosi človek v sebi«? Kaj konkretno pomeni dobro pripraviti in dobro voditi sestanek, projekt? Kdaj in pod kakšnimi pogoji je mogoče sodelavcem zaupati in jim prepustiti določene naloge? Kje je meja med zaupanjem in kontrolo? Skupnost je organizirala seminar Vodenje vodilnih sodelavcev v DSO, ki bo 15. novembra 2019 v prostorih Skupnosti, na katerem bomo raziskovali odgovore na ta vprašanja. Na seminarju bomo posebno pozornost namenili vodenju vodij posameznih oddelkov, sektorjev (t. i. middle management), raziskali načelo subsidiarnosti ter analizirali nekaj konkretnih primerov uspešnega in manj uspešnega vodenja v DSO.

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen direktorjem, vodjem organizacijskih enot in posameznih služb v socialnih zavodih ter sodelavcem, ki se usposabljajo za prevzem vodstvenih položajev.

Voditelj delavničnega seminarja

Mag. Martin Lisec je psihoterapevt logoterapevt, mediator, coach in predavatelj. Je ustanovitelj, direktor in strokovni vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. Ima multidisciplinarno znanje in izkušnje pri delu z ljudmi, saj je zasedal vodilna delovna mesta v vladnem, nevladnem in gospodarskem sektorju. Cenjen in iskan je kot terapevt, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah. Njegova predavanja temeljijo na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi.

Kdaj, kje in kako?

Kdaj: 15. 11. 2019, 9.00 – 14.00
Kje: SSZS, Letališka cesta 3 c, Ljubljana
Cena za člane SSZS: 119,00 €, za nečlane: 178,50 € + DDV.  V ceno je vključeno: udeležba na delavničnem seminarju, gradiva, potrdilo, pijača med odmori in kosilo.

​Prijave zbiramo do 11. novembra 2019 na info@ssz-slo.si ali na telefonski številki 01 520 8000. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite.

Vljudno vabljeni!


S prijavo soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov zgolj za namen izvedbe predmetnega izobraževanja. Vaši podatki bodo shranjeni do preklica podanega   soglasja. V zvezi s shranjenimi osebnimi podatki imate možnost uveljaviti pravico do dostopa, popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitev obdelave ali do ugovora in prenosljivosti. Za vsa vprašanja v zvezi z osebnimi podatki smo dosegljivi na info@ssz-slo.si.