Seminar – Kakovostno in varno ravnanje z živili v sistemu javnega naročanja in priprave živil

7.11.2019

Skupnost bo organizirala seminar, ki tematsko združuje dva uspešna seminarja že organizirana v preteklosti, in sicer Kakovostno in varno ravnanje z živili v sistemu javnega naročanja in priprave živil, ki bo 7. novembra 2019 v prostorih Skupnosti.

1.modul PRIPRAVA JAVNEGA NAROČILA ZA ŽIVILA

PREGLED ZAKONODAJE:

  • Zakon o javnem naročanju – ZJN-3
  • Uredba o zelenem javnem naročanju- Uradni list RS, št. 51/17

PREDSTAVITEV NAČINA DELOVANJA SPLETNE APLIKACIJE Katalog živil za javno naročanje:

  • Raziskava trga,
  • oblikovanje nabora živil,
  • povpraševanje v okviru 20 % ocenjene vrednosti za izločene sklope,
  • uporaba zemljevida ponudnikov,
  • uporaba zgodovine podatkov,
  • izpis podatkov v obrazcu predračun in
  • izpis podatkov o izdelkih.

UPORABA APLIKACIJE ZA PRIPRAVO JAVNEGA NAROČILA:

  • Priprava lastnega nabora živil za javno naročilo,
  • izvoz Excel datoteke- obrazec predračun,
  • vnos količin za posamezno živilo in
  • vnos ocenjene vrednosti za posamezno živilo.

OBLIKOVANJE SKLOPOV

  • Oblikovanje sklopov konvencionalnih živil,
  • oblikovanje sklopov ekoloških živil in
  • oblikovanje sklopov iz shem kakovosti.

OBLIKOVANJE MERIL

  • Oblikovanje meril (sheme- nacionalne, EU, privatne),
  • določitev ponderja in
  • testiranje ponderja.

2.modul IZOBRAŽEVANJE VARNOST IN KAKOVOST ŽIVIL

  • Sistem HACCP,
  • 7 načel HACCP sistema,
  • dejavniki tveganj (biološki, kemični, fizikalni, alergeni) in
  • dobra higienska praksa ter dobra proizvodnja praksa.

3.modul PREVZEM ŽIVIL

  • Izvedba pregleda spremljajočih dokumentov,
  • izvedba prevzema in ustreznega ukrepanja,
  • izvedba komisijskega prevzema,
  • pregled dostavnega vozila,
  • izvedba analiz,
  • ugotovitev vzrokov težav in
  • iskanje rešitev.

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen Vodjem prehrane in drugim prehranskim delavcem.

Voditeljici seminarja

Seminar bosta vodili samostojni svetovalki mag. Jana Ramuš in Katarina Jevšjak iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Kdaj, kje in kako?

  • Kdaj: 7. 11. 2019, 9.00 – 15.00
  • Kje: SSZS, Letališka cesta 3 c, Ljubljana
  • Cena za člane SSZS: 129,00 €, za nečlane: 193,50 € + DDV.  V ceno je vključeno: udeležba na delavničnem seminarju, potrdilo, kava med odmori, kosilo.

Prijave zbiramo do 4. novembra 2019 na info@ssz-slo.si ali na telefonski številki 01 520 8000. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite. Vsako prijavo potrdimo, zato v primeru, da odgovora ne prejmete, prijava ni bila uspešna.

Vljudno vabljeni!


S prijavo soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov zgolj za namen izvedbe predmetnega izobraževanja. Vaši podatki bodo shranjeni do preklica podanega soglasja. V zvezi s shranjenimi osebnimi podatki imate možnost uveljaviti pravico do dostopa, popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitev obdelave ali do ugovora in prenosljivosti. Za vsa vprašanja v zvezi z osebnimi podatki smo dosegljivi na info@ssz-slo.si.

Zapri