Prva nacionalna konferenca o duhovni oskrbi v Sloveniji

8.3.2019

Staranje, soočanje z boleznijo ali bližino smrti pogosto poraja vprašanja, ki vodijo v različne duhovne stiske. Njihovo razreševanje vpliva na kakovost življenja, pa tudi uspešnost in stroške zdravljenja. Z željo, da se tudi tej dimenziji nameni dovolj pozornosti, vas Dom sv. Jožef Celje vabi na Prvo nacionalno konferenco o duhovni in religiozni oskrbi v Sloveniji. Namen konference je spregovoriti o temeljih in pomenu duhovne in religiozne oskrbe v različnih javnih institucijah. Podan bo pregled religiozne in duhovne oskrbe v Sloveniji, sledil pa bo pregled izkušenj iz Poljske in nekaterih evropskih dežel na tem področju. Prva nacionalna konferenca o duhovni in religiozni oskrbi v Sloveniji se bo odvila 8. marca 2019 ​v Kardinalovi dvorani Doma sv. Jožef Celje s pričetkom ob 9.00 uri.

Program:

  • 9.00: Odprtje konference, kulturni program, pozdravni govori
  • 9.30: Predavanje “Duhovna in religiozna oskrba v slovenskem prostoru danes” (doc. dr. Andrej Šegula, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Branko Klun, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani)
  • ​10.45: Odmor
  • 11.00: Predavanje “Razlikovanje med duhovno in religiozno oskrbo – različni nivoji oskrbe”, primer Poljske (prof. dr. Piotr Krakowiak, Nicolaus Copernicus University, Tourun, Poljska)
  • 14.00: Okrogla miza “Utrip duhovne in religiozne oskrbe v Sloveniji”

Prijave so mogoče do 6. marca 2019 na info@jozef.si ali 0590 73 800. Mogoča je tudi spletna prijava preko povezave. Udeležba na konferenci je brezplačna, prispevek za kosilo pa znaša 7,7€.

Vljudno vabljeni!

Strokovna služba Skupnosti​​​​​​