Delavnični seminar – Pravopisna pravila, oblikovanje dopisov, bonton v pisni komunikaciji

23.10.2019

Skupnost je znova pripravila seminar z naslovom Pravopisna pravila, oblikovanje dopisov, bonton v pisni komunikaciji, ki bo 23. oktobra 2019 v prostorih Skupnosti. Udeleženci preteklih izvedb seminarja izražajo veliko mero zadovoljstva z obravnavano snovjo in pričajo o uporabnosti naučenega ter obnovljenega znanja.

Delavnični seminar je namenjen vodilnim kadrom, vodjem oddelkov in zaposlenim v administraciji socialnih zavodov, ki želijo  izboljšati jezikovno in oblikovno podobo stalnih oblik besedil v javni upravi (odločba, sklep, zapisnik, vabilo itn.), odpraviti pogoste napake in razrešiti svoja jezikovna vprašanja in težave. Na seminarju se bomo med drugim posvetili naslednjim temam: značilnosti stalnih oblik besedil (dopis, vabilo, zapisnik, obvestilo za spletno stran ipd.); pravopisna in slovnična pravila v stalnih oblikah besedil; neustrezna raba nekaterih besed in izrazov; bonton v pisni in elektronski komunikaciji ipd.

Komu je namenjen delavnični seminar?

Seminar je namenjen vodilnim kadrom, vodjem oddelkov, zaposlenim v administraciji, kadrovski službi in tajništvu.

Voditeljica delavničnega seminarja

Seminar bo vodila Irena Potočar Papež, univ. dipl. pedag. in prof. slovenščine ter tudi avtorica knjig Jezikovna odličnost, Bonton (bonbon) za vsak dan in Moj prijatelj BonTONČEK. V izobraževalna druženja vnaša tudi izkušnje in primere dobrih praks iz okolij, kjer je bila zaposlena – vrtec, osnovna šola, gimnazija, občina in gospodarstvo. Danes je samostojna podjetnica in vodi podjetje Peresa. Piše članke, različna besedila, vodi in moderira dogodke, ima avtorsko televizijsko oddajo, lektorira in predava v različnih poslovnih okoljih. Je predavateljica, NLP praktičarka in mediatorka. Skozi življenje jo tako na zasebnem kot poslovnem odru vodi misel Avguština, ki pravi: »V tebi mora goreti, kar želiš zanetiti v drugem.«

Kdaj, kje in kako?

  • Kdaj: 23. 10. 2019, 9.00 – 14.00 
  • Kje: SSZS, Letališka cesta 3 c, Ljubljana
  • Cena za člane SSZS: 109,00 €, za nečlane: 163,50 € + DDV.  V ceno je vključeno: udeležba na delavničnem seminarju, gradiva, potrdilo, pijača med odmori, vodeno kosilo.

Prijave zbiramo do 18. oktobra 2019 na info@ssz-slo.si ali na telefonski številki 01 520 8000. Število udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da s prijavo pohitite. Prijava je uspešna, ko jo potrdimo.

Vljudno vabljeni!


S prijavo soglašate z uporabo vaših osebnih podatkov zgolj za namen izvedbe predmetnega izobraževanja. Vaši podatki bodo shranjeni do preklica podanega   soglasja. V zvezi s shranjenimi osebnimi podatki imate možnost uveljaviti pravico do dostopa, popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitev obdelave ali do ugovora in prenosljivosti. Za vsa vprašanja v zvezi z osebnimi podatki smo dosegljivi na info@ssz-slo.si.