28. letne športne igre pri SSZS

19.6.2019

V petek 7. junija so na kmetiji Žurej (Gorica pri Slivnici) potekale že 28. letne športne igre Skupnosti Socialnih zavodov Slovenije.

Na letošnjih športnih igrah je sodelovalo preko 500 tekmovalcev in navijačev iz 36 zavodov. Tekmovalci so svoje moči pomerjali v štirih disciplinah in sicer v krosu, odbojki na mivki, lokostrelstvu in oviratlonu. Uspešno izvedenemu tekmovanju je sledilo druženje ob živi glasbi.

Najpomembnejše vodilo športnih iger socialnih zavodov Slovenije je medsebojno druženje zaposlenih v socialno varstvenih zavodih, hkrati pa tudi priložnost, da se zaposleni preizkusijo v svojih spretnostih. Ob uspešno zaključenih športnih igrah čestitamo vsem tekmovalcem!

REZULTATI:

Disciplina – odbojka na mivki

Največje število točk je dosegla odbojkarska ekipa iz Doma Danice Vogrinec Maribor, po številu doseženih točk jim je sledila ekipa Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, na tretjem mestu pa je bila ekipa Centra za starejše občane Lucija.

Disciplina – oviratlon

Pri oviratlonu so na prvem mestu po največjem številu točk blesteli zaposleni iz Lambrechtovega doma, na drugem mestu zaposleni iz Doma Nine Pokorn Grmovje, tretje mesto pa so zasedli zaposleni iz Doma pog gorco.

Disciplina – lokostrelstvo

V kategoriji žensk je prvo mesto zasedla tekmovalka iz Doma starejših Rakičan, tekmovalka iz Doma upokojencev Ptuj je osvojila drugo mesto, tretje mesto pa je prav tako zasedla tekmovala iz Doma starejših Rakičan.

V kategoriji moških je prvo mesto osvojil tekmovalec Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje, tekmovalec Doma Danice Vogrinec je zasedel drugo mesto, tretje mesto pa je osvojil tekmovalec Doma Lukavci.

Disciplina – kros

V kategoriji moških od letnika 1990 naprej je prvo mesto zasedel tekmovalec Doma za varstvo odraslih Velenje, drugo mesto tekmovalec iz Doma Lipa, na tretje pa se je uvrstil tekmovalec iz Doma Danice Vogrinec Maribor. V kategoriji žensk iste starostne skupine je prvo mesto zasedla tekmovalka iz Doma Nine Pokorn Grmovje, drugo mesto iz Lambrechtovega doma, tretje pa tekmovalka Doma starejših Logatec.

V kategoriji moških od letnika 1980 do 1989  je prvo mesto osvojil tekmovalec Doma starejših Šentjur, tekmovalec Doma starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik je zasedel drugo mesto, tretje pa tekmovalec Pegazovega doma. V kategoriji žensk omenjene starostne skupine je prvo mesto osvojila tekmovalka iz Lambrechtovega doma, tekmovalka iz Doma upokojencev Gradišče drugo mesto, tretje mesto pa tekmovalka iz Doma upokojencev Ptuj.

V kategoriji moških od letnika 1970 do 1979  je prvo mesto zasedel tekmovalec Doma Nine Pokorn Grmovje, drugo mesto tekmovalec Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, tretje mesto pa je zasedel tekmovalec Doma Lukavci. V kategoriji žensk iste starostne skupine je prvo mesto osvojila tekmovalka Doma starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik, drugo mesto tekmovalka iz Doma upokojencev Polzela, tretje mesto pa je zasedla tekmovalka Lambrechtovega doma.

V kategoriji moških od letnika 1969 nazaj je na prvem mestu slavil tekmovalec Doma Danice Vogrinec, na drugem mestu tekmovalec Doma starejših občanov Preddvor, tretje mesto pa je osvojil tekmovalec Doma starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik. V tej starostni kategoriji žensk je prvo mesto zasedla tekmovalka Doma Lukavci, drugo mesto tekmovalka Doma upokojencev Polzela, tretje mesto pa je osvojila tekmovalka Pegazovega.

Skupni zmagovalec

Tudi letos je pokal za skupnega zmagovalca športnih iger (zavod s skupno največ doseženimi točkami v vseh disciplinah) romal v roke Doma starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik. Na drugem mestu po skupnem številu doseženih točk so bili zaposleni Doma Danice Vogrinec, medtem ko je tretjemu mestu nazdravljal Lambrechtov dom.