18. Festival za tretje življenjsko obdobje

9.10.2018

Skupnost socialnih zavodov Slovenije se je skupaj s svojimi člani ponovno uspešno predstavila na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal med 1. in 3. oktobrom.

Skupnost je z domovi starejših občanov in posebnimi socialno varstvenimi zavodi pripravila pester program, ki je navdušil 17.500 obiskovalcev tridnevnega festivalskega dogajanja.

In kaj smo lahko videli na stojnici Skupnosti;

Stanovalci Doma Tisje Litija in uporabniki VDC Litija so prikazali lepoto medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja vseh starostnih skupin. Spoznali smo lahko ustvarjalno preživljanje prostega časa medgeneracijske skupine zaposlenih, stanovalcev in učencev iz Gradišča. V Domu starejših Rakičan so se domislili, kako s projektom Novoletna želja na izviren način popestriti življenje svojim stanovalcem. Stanovalci Doma Taber so obiskovalce učili nove ročne spretnosti – kako iz krep papirja izdelati šopek rož. Dom starejših občanov Vič Rudnik – enota Kolezija je demonstriral učno uro študijskega krožka umetnostne zgodovine, izvedeno po metodi globalnega učenja, ki spodbuja možgansko vitalnost. Stanovalci Doma dr. Janka Benedika Radovljica so zaigrali krajšo poučno ljudsko pravljico z naslovom »Pšenica najlepši cvet«. Za zaključek festivala pa se je s prikazom različnih aktivnosti, ki potekajo v njihovem zavodu, predstavil še Socialno varstveni zavod Dutovlje.

Vsem sodelujočim se za sodelovanje najlepše zahvaljujemo!